Fuvarozás nagyítóval

Érdekes történetek fuvarozóktól, érdekfeszítő hírek a nagyvilágból. Az útdíjfizetés rejtelmei.

Friss topikok

Archívum

Eltérítette a rendszer, 140 ezret fizetett

2014.04.22. 11:12 hunfuvarozo

6_o_sofor-1-szm_1396249670.jpg_705x621

Hajdú Gábor mind­össze egy kilométert került, ez 25 forint pluszt jelentett volna neki Fotó: Szabó Miklós

Magyarország - Miért nekem kell fizetnem azért, mert rossz a rendszer? – háborgott a Blikknek Hajdú Gábor (38) kamionos, aki elmondása szerint a HU-GO e-útdíj rendszer hibája miatt kapott büntetést.

Solt felől kint volt egy 3,5 tonnás korlátozó tábla, eleve nem lehet behajtani, ezért rámentem az elkerülő útra. A következő körforgalomnál már bemehettem volna, de mivel az elkerülő azért van, hogy ne kelljen ezt megtenni, hajtottam tovább – idézte fel Gábor. Mivel közel 15 ezer forint útdíjat fizetett be, meg sem fordult a fejé­ben, hogy szabályt sért, amikor körülbelül egy kilométert tett meg az elkerülőn. Két hét múlva azonban megkapta a 140 ezres csekket.

A teherautósofőr csekken kapta meg a 140 ezres büntetést, hiába fellebbezett

– Mi értelme lett volna ezzel csalnom? Egy kilométer 25 forintnak felel meg, ennyit senki nem akar megspórolni! – firtatta a fuvarozó, aki panaszt tett. 

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. szerint az útvonaltervező a hatályos KRESZ-szabályokat figyelembe véve működik, ezúttal is helyesen tervezett. Szerintük az említett szakaszon nem 3,5, hanem 7,5 tonnás korlátozás van.

– A vásárló a tervezés során 7,5 tonnánál kisebb össztömeget regisztrált a rendszerben, a tervező ennek megfelelően kalkulált. A KRESZ szerint tehát behajthatott volna az érintett útszakaszra – közölték. Gábor panaszát elutasították, a rendőrségnél fellebbezhet. 

Nem Gábor az egyetlen, aki megjárta a HU-GO-val.  A fuvarozók lapja szerint egy vállalkozót például napi szinten büntetnek meg, mert a rendszer nem ismeri fel telephelye kijáratát, így kénytelen a néhány száz méterre lévő települést megadni kiindulási pontként. Egy másik esetben pedig az ügyfél az autópályára vette meg a jegyet, de az útvonaltervezés hiányossága miatt az autópályával párhuzamos főúton közlekedett. Hiába volt jegye a magasabb szintű útra, őt is megbüntették.

Forrás: blikk.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://fuvarozo.blog.hu/api/trackback/id/tr885867470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása